از سرگیری پروازهای ایران و ترکیه

از سرگیری پروازهای ایران و ترکیه

از سرگیری پروازهای ایران و ترکیه

 

مروراخبار گردشگری و میراث فرهنگی

از سرگیری پروازهای ایران و ترکیه

اطلاعیه یک شرکت هواپیمایی ایرانی حاکی از این است که از اول مهرماه هواپیماها در مسیر تهران ـ استانبول به پرواز در می آیند. دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی نیز این مطلب را تایید کرده و شاهدی بر این مدعا آورده است: “مذاکره سفیر ایران در ترکیه با وزیر حمل و نقل این کشور برای ازسرگیری به زودی پروازهای عادی و تجاری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی”.

اگرچه وزیر خارجه ایران و همتای ترکش برای بازگشایی مرزها از اواخر بهار توافق کردند اما مرز از اسفندماه تاکنون بسته است. پروازهای کمی هم که تا کنون در مسیر تهران ـ استانبول از طریق ایران و یا کشور سوم مانند قطر انجام شده، مجاز به جابه‌جایی مسافرانی بوده است که جواز اقامت، ویزای کار و یا تحصیل از کشور دیگری را داشته اند.

کلیسایی که ۱۴۰ سال ناتمام مانده است

یک معمار اسپانیایی زندگی خود را وقف ساخت کلیسایی کرد که بنای آن هنوز پس از گذشت حدود ۱۴۰ سال از زمان آغاز ساخت، ناتمام باقی مانده است.

کلیسای «ساگرادا فامیلیا» واقع در بارسلون که ساخت بنای آن در سال ۱۸۸۲ آغاز شده بود و هنوز کامل نشده است، پس از حدود ۱۴۰ سال، سال گذشته مجوز ادامه ساخت دریافت کرد.اخیرا اعلام شد، ساخت این کلیسای مشهور به دلیل شیوع ویروس کرونا تا پایان سال ۲۰۲۶ نیز به پایان نخواهد رسید.

طراحی اولیه “ساگرادا فامیلیا” که سبک گوتیک است اثر “فرانسیسکو د پائولا دل ویلار” معمار اسپانیایی است. “دل ویلار” پس از مدت کوتاهی از این پروژه کنار کشید؛ به دنبال این اتفاق “آنتونیو گائودی” مسوولیت آن را برعهده گرفت و تغییرات بسیاری در طراحی کلیسا ایجاد کرد.

 

کلیسایی که 140 سال ناتمام مانده است
کلیسای ساگرادافامیلیا

 

“گائودی”، کودکی که در تابستان سال ۱۸۵۲ به دنیا آمد، بعدها به یکی از مشهورترین معماران کاتالان در طول تاریخ تبدیل شد.او که در زمان حیاتش به عنوان معمار بناهای غیرمعمول با رنگ‌های نه‌چندان متداول مشهور بود، در ۳۱ سالگی برای نخستین‌بار مسوولیت ساخت کلیسای «ساگرادا فامیلیا» را برعهده گرفت.

او تا سن ۷۳ سالگی و پیش از آن که در سال ۱۹۲۶ در یک حادثه جانش را از دست بدهد، همچنان مشغول ساخت این کلیسا بود. “گائودی” در زمان حیاتش بناهای منحصربفرد بسیاری را به اتمام رساند، اما ۱۴ سال پایانی عمرش را صرف ساخت کلیسای ناتمام “ساگرادا فامیلیا” کرد.

 

کلیسای ساگرادافامیلیا
کلیسای ساگرادافامیلیا

 

“گائودی” نمادهای مذهبی را برای تمام نقاط این کلیسا طراحی کرد و مجموعه‌ای بصری از باورهای مسیحیت را خلق کرد. طراحی این بنا به گونه‌ای است که در زمان اتمام ساخت کلیسا،  ۱۸ برج خواهد داشت.

“گائودی” در دوران زندگی اش معماری با نبوغ و استعداد مثال زدنی محسوب می‌شد و این نبوغ پس از گذشت سال‌ها به عنوان یک راهنمای کلیدی دیگر سازندگان “ساگرادا فامیلیا” را یاری کرده است.

با وجود تلاش برای تکمیل این بنا، بخش‌هایی از کلیسا که در سال‌های گذشته ساخته شده‌ بودند نیز تحت مرمت و بازسازی قرار می‌گیرند.اکنون این کلیسا یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری این کشور محسوب می‌شود و در شرایط عادی سالانه حدود ۲.۵ میلیون نفر از آن بازدید می‌کنند.

مرمت قلعه پرتغالی های جزیره هرمز

فاز دوم مرمت قلعه پرتغالی های جزیره هرمز شروع شده است. مرمت این قلعه تاریخی پس از مستند نگاری، برداشت نقشه و تدوین مقدمات تهیه طرح مرمت ضلع شمالی قلعه پرتغالی های جزیره هرمز انجام می شود.

در ادامه کار باید بر روی ملات قلعه آزمایش هایی انجام شود و از آن نمونه برداری شود تا سپس عملیات اجرایی، حفاظت، ساماندهی، مرمت و آوار برداری این قلعه به جا مانده از دوره صفوی آغاز شود.

اعتبار داده شده به این فاز 41 میلیارد و 490 میلیون ریال می باشد و این قلعه در سال 1377 در فهرست آثار ملی کشور ایران با شماره 1998 به ثبت رسیده است.

 

قلعه پرتقالی ها جزیره هرمز
قلعه پرتقالی ها

 

مرمت قلعه پرتقالی های جزیره هرمز
قلعه پرتقالی ها

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!